Zarándoklat előzetes | 2017. szept. 23.

Az idei autóbuszos zarándok-kirándulásunkat (a sokak által talán jól ismert) Eger városába tervezzük, bízva abban, hogy azért mindenkinek nyújt lelki élményt, szépségeket és közösségben-erősödést.
Ezúttal nem túl korán, 7:00 órakor indulunk. Egerben első utunk zarándokmisére a néhány éve felújított, barokk stílusban épült Szervita templomba, a Fájdalmas Szűzanya kegyszobrához vezet.
A délelőtt gyalogos sétával telik. Meglátogatjuk a Szent Miklós nevét viselő, XVIII. századi, szerb ortodox templomot és megcsodáljuk a 60 táblaképből álló, faragott, festett, szép ikonosztázat. További sétával érjük el az ország egyik legszebb barokk templomát, Szent Bernát ciszterci templomot, majd a híres Dobó-teret.
A történelmi levegőt lélegezve elfogyasztjuk hazai elemózsiánkat. Ezután az Érseki Palotába visz utunk a palota érdekességeinek megtekintésére. Befejező áhitatra a Bazilikában gyülekezünk.
A sok élmény hatására elfáradt szervezetünket a Szépasszonyok völgyében frissítjük fel egy romantikus pincében. (A borkóstoló üdítővel is helyettesíthető).
A részvételi költség (utazás, belépők, itóka) 5000.- Ft.
A jelentkezéseket már fogadja:
Lieli György